Wat is een sma omvormer?

Wat is een sma omvormer?

De sma omvormer of de SMA Solar Technology AG (wat betekent Systeem, Mess en Anlagentechnik) is een Duitse leverancier van zonne-energie-apparatuur, opgericht in 1981 en met het hoofdkantoor in Niestetal, Noord-Hessen, Duitsland. SMA is een producent en fabrikant van zonne-omvormers voor fotovoltaïsche systemen met netaansluiting, off-grid stroomvoorziening en back-upbewerkingen.

Het bedrijfsprofiel

Het bedrijf had 3.353 medewerkers en behaalde in 2018 een wereldwijde omzet van 760,9 miljoen euro.  Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en productie van systeemtechnologie voor fotovoltaïsche installaties, batterij opslagsystemen en energiebeheer. In 2011 verwierf SMA een van zijn jarenlange leveranciers van elektronische componenten, het Poolse bedrijf dtw Sp oo. Vervolgens verwierf SMA in 2012 een meerderheidsbelang in het Chinese Jiangsu Zeversolar New Energy Co., Ltd., een fabrikant van zonne-omvormers, gevolgd door de sma omvormer activiteiten van het Deense Danfoss in 2013. In april 2016 verwierf SMA een 27 % belang in Tigo Energy, Inc. in het kader van een kapitaalverhoging. SMA verkrijgt ook exclusieve rechten voor wereldwijde verkoop van de slimme module technologie TS4 Retrofit. In januari 2018 risma omvormerchtte SMA de nieuwe dochteronderneming voor digitale energieoplossingen op, coneva GmbH, met hoofdkantoor in München. SMA heeft zijn Chinese bedrijven in 2019 verkocht.

Producten

SMA verkoopt fotovoltaïsche omvormers als productfamilies met de naam Sunny Boy voor thuissystemen, sma omvormer, Sunny Tripower en Sunny Highpower voor middelgrote installaties via het multi-megawatt-assortiment en Sunny Central sma omvormer  voor op de grond gemonteerde systemen en zonneboerderijen, vaak van 500 kW tot het bereik van meerdere megawatt voor eigen verbruik van zonne-energie en levering aan het openbare stroomnet. SMA produceert ook de Sunny Island voor onafhankelijke, stand-alone systemen en off-grid en on-grid batterijsystemen, de Sunny Boy Storage en de Sunny Central Storage voor op het net aangesloten batterijsystemen van elke omvang. De producten van de omvormer worden aangevuld met componenten voor energiebeheer, systeembewaking en data-analyse, evenals diensten voor het gebruik en onderhoud van grootschalige PV-centrales.

Reacties zijn gesloten.