Bescherm uw huis tegen kerntrekken met kerntrekbeslag

Bescherm uw huis tegen kerntrekken met kerntrekbeslag

Kerntrekken is momenteel de populairste methode van inbreken. Met deze methode kunnen inbrekers snel en redelijk geluidloos een huis binnenkomen. Deurbeslag met kerntrekbeslag beschermt tegen kerntrekken. Inbrekers zien meteen of uw huis is beveiligd met kerntrekbeslag, waardoor de kans op een inbraak afneemt.

Hoe werkt kerntrekken?

Als een inbreker ziet dat uw huis niet over kerntrekbeveiliging beschikt kan deze uw deur proberen open te breken. Dit gebeurt met standaard gereedschap en kan zelfs door onervaren inbrekers worden uitgevoerd. Bij kerntrekken wordt het beslag met een schroef en een klauwhamer er uitgetrokken. Een inbreker is zo binnen 20 seconden en zonder geluid binnen.

Hoe kan kerntrekken worden voorkomen?

Kerntrekken kan op twee manieren worden voorkomen. De eerste methode is door het plaatsen van anti kerntrekcilinders. De tweede methode is door het plaatsen van kerntrekbeslag. Kerntrekcilinders zijn makkelijker te monteren dan kerntrekbeslag. Schaft u een nieuwe deur aan? Dan is het aan te bevelen om deze te voorzien van kerntrekbeslag. De meeste woningen zijn nog niet voorzien van kerntrekbeslag, voor nieuwe woningen is dit echter al sinds 2016 verplicht.

Hoe werkt kerntrekbeslag?

Kerntrekbeslag beschermt een woning tegen kerntrekken. Kerntrekbeslag biedt bescherming tegen het uittrekken van de kern doordat de schroeven er niet gemakkelijk uit te trekken zijn. Daarnaast beschermt kerntrekbeslag tegen het afbreken van de kern.

Veiligheidskeurmerk

Kerntrekbeslag beschikt over het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit deurbeslag beschikt over SKG 3 sterren. Deurbeslag dat beschikt over SKG 3 sterren biedt, naast bescherming tegen kerntrekken, ook tegen andere veel gebruikte inbraakmethoden. Dit deurbeslag is getest op sterkte en duurzaamheid en is daarom zeer veilig. Kerntrekbeslag is de perfecte oplossing.

Reacties zijn gesloten.