Terecht bij een tiglasser

Terecht bij een tiglasser

TIG-lassen is een lastechniek waarbij het proces langzaam verloopt om tot een mooie uiterlijk te krijgen. Je hebt meerdere lastechnieken, zoals: Elektrodelassen, TIG lassen en MIG/MAG lassen. Ben je al een tijdje op zoek naar een tiglasser? Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven waarbij je een lasser kunt inhuren om je van goede dienst te kunnen zijn. TIG-lassen is een van de moeilijkste lastechnieken omdat het te veel tijd kost en je altijd je beide handen nodig hebt tijdens het TIG-lassen. TIG is de afkorting van Tungsten Inert Gas. Het is een Engelse naam voor wolfraam. Wolfraam is het elektrodemateriaal dat je gebruikt bij TIG-lasproces. Bij TIG-lassen is het heel belangrijk om een werk zo mooi mogelijk te lassen. Je hebt zzp’ers die als lassers werken en je hebt daarnaast ook bedrijven die lassers verhuren. In deze blog zul je er meer te weten komen over waarom je een lasser nodig zal hebben. Ook zul je lezen over hoe je de juiste lasser kunt vinden en eventueel meer informatie. 

tiglasser

Waarom

Bij het inhuren van een tiglasser zul je merken dat hij zijn best doet tijdens het TIG-lassen om zo mooi mogelijk te lassen. Bij TIG-lassen heb je ook helemaal geen last van vonken of lasspetters. Het is dus heel belangrijk om heel nauwkeurig te werken tijdens het TIG-lassen. Deze lastechniek is beter geschikt voor het verbinden van meerdere smeltbare materialen. TIG-lassen is een schoon lasproces. Je betaalt inderdaad meer geld aan TIG-lassen dan andere lastechnieken, maar je hebt dan wel een goede kwaliteit las waar je tevreden over kunt zijn. TIG-lassen is beter te gebruiken voor alle ferro- en non-ferrometalen. Denk aan: aluminium, RVS, koper en brons. 

Hoe vind je de juiste lasser

Een goede tiglasser vinden kun je op verschillende manieren doen. Het is belangrijk om eerst te kijken hoelang een lasser bezig is, ook kun je eventueel kijk hoeveel goede reviews een lasser heeft ontvangen van andere klanten. Ga op zoek naar een lasser in de buurt en kijk dus naar zijn ervaringen en reviews. Op basis hiervan kun je meerdere lassers in de buurt met elkaar vergelijken en uiteindelijk er eentje uitkiezen die naar je wensen voldoet. Ken je geen bedrijven die lassers verhuren of lassers in de buurt? Dan kun je via internet kijken welke bedrijven lassers verhuren en welke zzp’ers als lassers werken. 

Meer informatie

Heb je meer informatie nodig voor dat je een tiglasser gaat inhuren? TIG-lassen is een lastechniek, je hebt meerdere lastechnieken waar je gebruik van kunt maken. Op internet kun je meer te komen weten over TIG-lassen of een andere soort lastechniek. Je kunt ook eventueel een filmpje op youtube bekijken om te zien hoe TIG-lassen verloopt en waarvoor je het kunt gebruiken. 

Reacties zijn gesloten.